

Vårt koncept
Hela vår verksamhet genomsyras av miljötänk, minskning av sociala orättvisor och sunt förnuft. Franska tesalongen har ett genomtänkt koncept och strävar efter "noll matsvinn".
Här förbereds allt vid beställning eftersom ostarna säljs både i lösvikt och serveras till gäster i tesalongen. De flesta varor, såsom te, choklad kakor och kex, har längre hållbarhet, vilket effektivt minimerar matsvinnet.
Det färska brödet från Jernbruket fryses in vid leverans och tas fram vid behov, vilket effektivt undviker matsvinn.
Produkterna som vi säljer är noggrant utvalda för att de antingen är ekologiska och fairtrade (te), fairtrade (choklad som är "from bean to bar") eller, lokalt producerade franska matvaror från familjeföretag och mindre gårdar. En av leverantörerna har ett socialt företag som anställer personer med handikapp.
Eftersom mitt företag importerar varor från Frankrike påverkas miljön av transporter. För att minimera denna påverkan sker leveransen endast varannan vecka, och beställningarna från de fyra leverantörerna samlas på en och samma plats för vidare transport till Sverige.
Vårt sortiment innehåller endast naturliga råvaror och inga konserveringsmedel.
Det betyder att vi kan njuta av några av de bästa franska delikatesserna och stödja hållbarhet och rättvisa samtidigt!

