

Vår chokladleverantör
Marou, Faiseurs de Chocolat förenar den franska chokladtraditionen med högkvalitativa vietnamesiska ingredienser, och främjar rättvis handel samt hållbar odling.
Marou, Faiseurs de Chocolat grundades av två vänner, Samuel och Vincent, 2010. De var pionjärer inom att tillverka chokladkakor direkt på plats i det land där chokladbönorna odlas. De känner personligen de ca 550 vietnamesiska producenter och medarbetare de samarbetar med och betalar dem direkt det högsta priset för deras choklad.
Deras "bean-to-bar"-choklad tar oss med på en resa genom Vietnams djungler, dimhöljda högländer, vita sandstränder och hela vägen till Mekongflodens delta. Vietnam är känt för sitt varierande landskap, med höga kullar och djupa dalar, vilket bidrar till att kakaons smaker varierar enormt.
Kakaobönorna är uteslutande av sorten Trinitario, som odlas småskaligt av bönder i Mekongdeltat, slutningarna vid Annamitics vidder och det centrala höglandet. Chokladkakorna packas sedan för hand i vackra, förgyllda tapetmönstrade och handtryckta pappersförpackningar.
Chokladen är en ren produkt som oftast endast består av kakao och rörsocker, men trots denna minimalistiska ingredienslista erbjuder chokladkakorna en fantastisk smakvariation. Detta beror på plantagens olika jordmån, klimat och andra faktorer som påverkar den komplexa kakaofruktens mognad och smak.
Dessutom finns det inga spår av nötter, mjölk eller sojalecitin, vilket gör att alla chokladälskare kan njuta av dessa utsökta chokladkakor. Därför är Marou, Faiseurs de Chocolat idag ett av världens mest uppmärksammade och prisbelönta chokladmärken.
Det betyder att vi kan få tag på några av de bästa chokladkakorna i världen!

