

Kakleverantör Colibri
Madeleine-kakorna
Sedan starten 1896 har Maison Colibri blivit berömt för sina bakverk "lika lätta som kolibrier," och företagets goda rykte gjorde att staden Pons i Frankrike blev känd som "kakstaden".
Från en hantverksmässig kakfabrik som tillverkade madeleine för hand och sålde dem vid stationsutgången i små vagnar, till en onlinebutik som idag exporterar madeleine, har det nu gått 130 år.
Samtidigt som husets förfäders kunnande bevarats, har Maison Colibri skapat nya madeleinerecept, och 1973 blev deras chokladdoppade madeleine en stor succé. Kombinationen av chokladens krispighet och madeleinens mjukhet var ett unikt och registrerat recept som blev Maison Colibris varumärke.
Precis som för 130 år sedan bakas Maison Colibris madeleine utan konserveringsmedel eller konstgjorda aromer. Trots att produktionen idag är industriell, används bara mjölk, rent vetemjöl och mandelmjöl, ägg från frigående höns, salt från l'Île de Ré och naturliga smakämnen som choklad, pistage, citron och hallon.
Det betyder att vi kan få tag på några av de bästa industriella kakorna som finns!

